about


Anne Marije

In 2008 begon ik met een vriendin ‘menuutje in een mandje’. Hier ontdekte ik hoe onwijs blij ik word van koken voor mensen. Uit het raam hangen, wachtend op mensen die ons mandje vol voedzaam, lekker en liefdevol eten kwamen kopen.
Mensen verrassen, verbinden, verzorgen.
Dìt wilde ik doen! Ik ben toen bij de Veldkeuken gaan werken, en daar ontdekte ik onder andere mijn liefde voor taarten maken.
Mijn opa en oma hadden hun eigen banketbakkerij in Tilburg. Nu bakken we nog steeds taarten uit de bakblikken van de bakkerij.
De logistieke kant van het catering vak en taarten en soepen maken leerde ik bij de Veldkeuken bij René & Juliette.
De verfijning van het koken heb ik geleerd van Femke van de Heuvel, bij de vegetarische koksopleiding VIP Health and Nutrition in Haarlem. En ik ben een autodidact, ik heb veel geleerd uit kookboeken en op you tube.
Na een anderhalfjaar vanuit huis te hebben gekookt, hoorde ik van een plek op Rotsoord. Daar hebben we nu een keuken op het terrein bij Tafelboom. Janneke en ik hebben daar stapje voor stapje een professionele keuken gemaakt. Altijd als we aankomen in de keuken, voelen we rust, ons gezamenlijke erf, met kippen, de zagerij, plantenbakken vol met kruiden, mooie muziek op en koken.
Koken met verhalen, met elkaar, met tranen en met heel veel lachen en dan weer stilte.
Ondertussen brand het vuur onder de pannen en in mijzelf, mijn innerlijke werk vlecht er tussen door, bij Phoenix in Utrecht heb ik de 3-jarige opleiding gevolgd voor professionele communicatie. Yin yoga, human design, meditatie etc. Om me dubbel te voeden. Dit is voor mij belangrijk.
Ik hou echt van met m’n handen bezig zijn en ben waanzinnig nieuwsgierig naar mensen. Ik maak keramiek bij Noot en zo, wat ik geweldig ontspannen vind, mijn handen in de klei, oer. Een aantal jaar geleden heb ik bij Maud Fontein een foto cursus gedaan, waardoor ik me zekerder voel in de techniek van het foto’s maken. Ik word dus ook heel blij om foto’s van ons eten te maken.
Op you tube maak ik met zoveel plezier kookfilmpjes. Zie you tube icoontje rechts onderaan de site! Veel plezier!
Ik verheug me op wat het leven voor mij en ons in petto heeft.